Părintele Arhimandrit Filaret (Cuzmin), starețul Sfintei Mănăstiri Căpriana, la 20 de ani de slujire la Altarul Domnului

Preacuvioase și mult stimate Părinte Filaret,

În zi de frumoasă aniversare duhovnicească, Vă aducem urările noastre de bine, însoțite de cele mai alese sentimente de apreciere pe care vi le purtăm.

Iată că s-au împlinit două decenii, de când v-ați închinat viața slujirii preoțești la Sfântul Prestol, prin aceasta devenind rugător și călăuză pentru toți cei care, dornici de Adevărul și Lumina mântuitoare a Domnului Hristos, au venit și vin după sfatul și îmbărbătarea spirituală a Arhimandriției Voastre.

În acești douăzeci de ani care au trecut, marcați de evlavie și credincioșie, ați reușit să câștigați încrederea, respectul, dar mai ales dragostea creștinească  a oamenilor care au reușit să Vă cunoască – fie ei confrați întru slujire, sau enoriași. Astfel, cu ocazia frumoasei sărbători, rugăm pe Bunul Dumnezeu și pe Preacurata Maica Sa, să Vă ocrotească de toată răutatea văzută și nevăzută, dăruindu-Vă din belșug cu binecuvântări cerești, pentru a putea propovădui și mai departe, cu aceiași râvnă și uitare de sine, adevărul cel de nestrămutat al veșnicei Evanghelii.

Dragostea Preacuvioșiei voastre pentru cele sfinte este încercată în timp, motiv pentru care vedem în Dumneavoastră un sprijin al Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Fie deci ca Domnul Hristos să Vă înțelepțească și să Vă întărească spre a împlini porunca Evangheliei și a sta de strajă credinței dreptmăritoare.

Cu arhierești binecuvântări,

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *