Mănăstirea Căpriana şi-a lansat pagina oficială în internet

În ajunul sărbătorii Sf. Ierarh Gavriil (Bănulescu-Bodoni), Mănăstirea de călugări cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, r. Strășeni şi-a lansat pagina oficială în internet: http://manastirecapriana.md/

Site-ul apare cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir şi cu purtarea de grijă a părintelui Arhimandrit Filaret (Cuzmin), stareţul Mănăstirii Căpriana.

Pagina oficială a Mănăstirii Căpriana oferă vizitatorilor informații despre: istoria mănăstirii, sfințenii, programul liturgic, comunitatea monahală, precum și știri și evenimente din viața mănăstirii.

Astfel, mănăstirea voievodală din inima Codrilor Moldovei vine în mediul online cu o carte de vizită, care va reflecta cele mai importante evenimente şi activităţi ale acestui sfânt aşezământ şi pentru a fi mai aproape de fiii săi duhovniceşti din ţară şi de peste hotare.

„Pagina noastră de internet cuprinde informaţii actuale, dar şi din trecut, despre scumpa noastră vatră monahală – Mănăstirea Căpriana. Printre secţiunile de pe site amintim: Prezentarea Mănăstirii, File de istorie, Monografie și studii enciclopedice, Viața Sf. Irh. Gavrill, Ascultările monahilor, Evenimente din viața Mănăstirii. Apoi, site-ul aminteşte de satul Căpriana, incluzând mai multe fotografii de epocă, peisaje, case etc. Nu lipsește informația despre activităţile sociale și culturale organizate de obștea monahală, programul liturgic mănăstiresc și îndreptarul de spovedanie”, a menționat pentru portalul Moldova Ortodoxă – www.ortodox.md, starețul Mănăstirii Căpriana, Arhim. Filaret.

În prezent, site-ul este disponibil în limba română, în viitor propunându-se lansarea versiunilor în l. rusă şi l.engleză.

Cei interesaţi de viaţa mănăstirii pot accesa adresa: http://manastirecapriana.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *