Distinși oaspeți la Mănăstirea Căpriana

În după amiaza zilei de miercuri, 11 iulie, ÎPS Mitropolit Vladimir însoțit de către Secretarul mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș a efectuat o vizită pastorală la faimoasa Mănăstire din inima Codrilor – Căpriana, unde a avut o întâlnire de suflet cu distinși oaspeți:  Ex președinții Ucrainei, Dl Leonid Kravciuk, Dl Viktor Iuşcenko și  Ex Președintele Rep. Moldova, Dl Petru Lucinschi.

Primirea oaspeților a fost făcută în Catedrala „Sf. M. M. Gheorghe” de către Starețul Mănăstirii, Părintele Arhim. Filaret (Cuzmin) și de obștea acestei așezări monahale. Părintele Stareț Filaret a adresat din partea obștei Sfintei Mănăstiri Căpriana un cuvânt de bun venit către înalții oaspeți.

Delegația a vizitat mai apoi și celelalte biserici de pe teritoriul Mănăstirii și s-au închinat la sfințeniile care se află în ele. A urmat o Panihidă la mormântul vrednicului de pomenire Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni, după care a fost vizitat muzeul mănăstiresc.

La final, pelerinii din Ucraina și-au exprimat bucuria aflării la ctitoria voievodală Căpriana prin gândurile frumoase, pe care le-au notat în cartea pentru oaspeți a mănăstirii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *